Siapa boleh menyangka cendawan tiram yang biasa dibuat sajian sebagai lauk boleh menjadi snek yang rangup dan lazat bila digoreng? Juadah ini mungkin sering anda beli di pasar malam atau di tepi jalan untuk hidangan waktu petang. Pernahkah anda terfikir untuk membuatnya sendiri?
Berikut adalah resepinya untuk anda.
BAHAN-BAHAN:
500 gm cendawan tiram
1 sudu kecil lada hitam (kisar)
1 sudu kecil serbuk lada sulah
4 biji telur
Garam secukup rasa
CARA MENYEDIAKAN:
1. Telur dipukul dan dicampurkan de-ngan lada sulah, lada hitam dan garam secukup rasa.
2. Kemudian celupkan cendawan dan goreng sehingga masak.
BAHAN-BAHAN:
500 gm cendawan tiram
1 sudu kecil lada hitam (kisar)
1 sudu kecil serbuk lada sulah
4 biji telur
Garam secukup rasa
CARA MENYEDIAKAN:
1. Telur dipukul dan dicampurkan de-ngan lada sulah, lada hitam dan garam secukup rasa.
2. Kemudian celupkan cendawan dan goreng sehingga masak.
SUMBER: SAJI ONLINE
No comments:
Post a Comment